INFORMATII Despre program

BaniIQ este un program prin care tinerii și adulții sunt pregătiţi pentru a-şi construi un viitor sănătos financiar şi al cărui scop este să contribuie la dezvoltarea lor durabilă. Proiectul-pilot de educaţie financiară susţinut de Visa şi de băncile membre din România reuneşte sectorul privat şi societatea civilă, cu scopul de a dezvolta cunoştinţe financiare şi curriculumul de management financiar pentru 100.000 de persoane din România.
Prin participarea la programul BaniIQ, oricine îşi poate îmbunătăţi cunoştinţele despre produsele şi conceptele financiare, iar prin informare, instruire sau consultanţă îşi dezvoltă abilităţile şi încrederea pentru a deveni mai conştient de riscurile şi de oportunităţile existente şi pentru a face alegeri informate.

Proiectul Bani IQ urmăreşte o acoperire naţională. Proiectul-pilot s-a desfășurat în perioada mai-septembrie 2012, în 64 oraşe din România, iar în 2013 se va extinde treptat către celelalte localităţi din România, încercând să ajungă la cât mai multe persoane.

Secțiunile din program sunt:
  • Planificarea financiară
  • Bugetul personal
  • Economisirea şi investiţiile
  • Bănci și servicii financiare